24uurverder.reismee.nl

Taupo

Vandaag zijn we alweer de laatste dag in Taupo. We hebben onze vrienden achter gelaten in Omokoroa. Maar niet voordat we met de hulp van Graeme the ACE Car Rental hebben laten bellen om ons uit te leggen waarom wij zo een ouwebak hebben gekregenterwijl we voor een nieuwe(re) Nissan Sunny gingen. Toen we de auto in Auckland ophaalde waren we denk ik teveel onder de indruk en we hebben niet verder nagedacht. Bij aankomst in Omokoroa zei Graeme nog tegen ons, hoe kunnen ze jullie nou een 12 jaar oude auto meegeven?
Graeme dus bellen met de manager van ACE in Wellington, waar onze laatste stop zal zijn op het Noorder Eiland. De manager was het er gelijk mee eens, we hebben een Super Saver gekregen welke veel goedkoper is dan een nieuwe auto. We zijn dus gewoon opgelicht. Stomme toeristen denken ze dan, die kunnen we wel een oor aannaaien. We hadden nog even het contract erbij gehaald en toen zagen we zelfs dat de auto die op het contract staat, helemaal niet die ouwe bak is die wij nu hebben. De Manager van Wellington zei nog, 'nou die auto met het kenteken van het contract staat hier voor mijn neus'. Ik baal echt wel dat we gewoon niet beter hebben nagekeken en ook gewoon niet hebben gezegd 'die ouwe bak willen we niet eens'. Maar soms zijn we Nederlanders niet assertief genoeg. Dus NOOIT meer bij ACE rental car een auto huren!!

Maar de auto word dus nu maandag ingeruild voor een 'nieuwe' auto. We wachten maar af! Het was wel een beetje een afknapper van onze reis. Maar verder niet getreurd we gaan gewoon verder met genieten van de trip.
We zijn dus laat inTaupo aangekomen, onderweg nog even bij de Vulcano Valley gestopt. Maar omdat het niet zo fijn weer was zijn we maar gelijk naar de B&B gegaan en daar aangekomen scheen de zon volop. Achter de B&B is de grootste rivier van NZ en daar konden we zelfs in gaan zwemmen. Dat heeft Martin dus ook gedaan, ik haat zwemmen :-) Lekker beetje zonnen en maar op tijd naar bed gegaan.

Vandaag zijn we weer terug gegaan naar Vulcano Valley en hebben daar een 2.5 uur durende wandeltocht gemaakt. Maar eerst hadden we nog een stop gemaakt bij de geiser Lady Knox. Iedere ochtend om 10:15 spuit de geiser voor bijna een uur. Niet echt bijzonder maar wel weer leuk om te zien. Terug naar de Valley voor de wandeling. Het gebied heeft verschillende kraters ens valeien. Erg mooi om te zien allemaal. Aan het einde nog een boottocht van 45 minuten gemaakt. (voor 85 NZ Dollar) Deze hadden we beter niet konden doen, want was er echt niets te zien. Ja een rustig afwisseling van het lopen en klimmen. De boottrip vertelde de geschiedenis van Lake Rotomahana, wat er vroeger allemaal wel ofniet te zien was gewees naar de vulcaan uitbarsting in 1800..... Maar nu moesten we dit dan maar inkunnen beelden wat geweest was.

Cool

Terug naar de parkeerplaats maar met de bus. Weer genoeg gelopen haha.

Nog weer even gestopt bij Wai-O-Tapu, een 18m2 thermisch gebied met (alweer) het grootste Taupo Volcanic Zone'. Het was wel indrukwekkend maar op sommige plekken moest je weer je neus dicht houden van de stank door de zwavel, koolstof en antimonium. Kleurrijk was het in ieder geval wel.. Baden met een temperatuur van ongeveer 100 graden waren niet aan te bevelen om in te springen, dus we hebben ons ingehouden. Ik ruik nu nog steeds de zwavel in mijn neus. En nog heel even een bezoek bij de Mudd Pool's gebracht, rook ook weer zo lekker.

Terug naar de B&B, opfrissen en naar de city of Taupo! Ook weer zo een levendige stad, met wel iets meer mensen die we tot nu toe in het totaal hebben gezien :-) De voorbereidingen van het Ierse feest St Patricks Day waren in volle gang. Hier hebben ze ook 2 Ierse pubs waar ze alvast Pre-St Patrick aan het vieren waren

Heerlijk gegetenbij Waterside, echte vakantie dus. Helaas is er nu weer een probleem met de CC van de SNS bank van Martin. We zijn dus nu weer bij de B&B en gelijk maar weer gebeld. De pas was geblokeerd. Nu heeft de SNS dit altijd met de pas, in Zuid Afrika geblokeerd, In Amerika geblokeerd. En dat terwijl je al aan hebt gegeven dat je op reis gaat. Wat eigenlijk belachelijk is!! Net alsof je aan je moeder toestemming moet vragen of je op vakantie mag! De pas moet het gewoon overal doen en waar je ook naar toegaat. De gozer aan de telefoon zei dat we over 10 dagen een nieuw pas opgestuurd krijgen. Ja in Hoofddorp. Martin beetje boos en vraagt of die de manager mag spreken omdat de pas gewoon gedeblokkerd moet worden! We zouden terug gebeld worden.

Word vervolgd dus!

Morgen naar Napier! De bay of Hawkins! We kijken er naar uit.

Gegroet!

Nicole

Jemig wat vervelend voor jullie zeg!!! Zo'n pas moet het toch altijd doen. Daar is het een CC pas voor!!!! Als jullie weer thuis zijn maar een andere pas regelen....???
Geniet van waar jullie zijn en hoe bijzonder dit is. Laat je niet te veel afleiden door vervelende tegenvallers.

Heel veel plezier jullie twee..

Monique N.

Inderdaad vervelend van die pas maar wat Nicole al schrijft, laat je geen rot gevoel bezorgen door vervelende tegenvallers en geniet met volle teugen van alle mooie en goede dingen!