Wellington
20 Maart, Onze laatste dag in Wellington weer. Gisteren tegen 18:00 uur aangekomen maar dat had zo zijn reden.
Eerst even ons verhaal op weg naar Wellington. De dag dat we in Napier opstonden was het al donker bewolkt, maar de temperatuur was nog steeds goed. Dus we zijn vol goede moet vertrokken, want het was wel een rit van ongeveer 5 uur. Zoals altijd is het weer erg rustig op de weg. De vraag die we hadden was, gaan we hier nog tanken of komen we nog een tankstation tegen. We wagen het er maar op en rijden verder over de highway 2.
Totdat Martin zei, er brand een rood lampje hier en de meter geeft niet echt aan hoeveel km we nog kunnen rijden. Beetje paniek in de auto nu J We moeten maar eens bij het eerst volgende dorp afslaan om daar te gaan tanken. Zo gezegd zo gedaan, wij afslaan maar het dorp was maar 1 straat zonder winkel of tankstation. Een dame zat buiten bij de voordeur, dus dan maar even vragen. De dame lachte en zei 'nee hier is geen tankstation' maar verder op de snelweg, ongeveer 5 minuten rijden wel. Ik opgelucht weer terug in de auto.
Na het voltanken maar weer verder rijden en bij Pukaha Mount Bruce National Wild Park even gestopt om in het Kiwi park nog neven naar Kiwi's te gaan kijken. Ze hadden er zelfs een witte Kiwi, erg bijzonder. Het park viel een beetje tegen, maar ik denk dat het ook een beetje aan het weer ligt en wij nog steeds in de korte broek liepen en de wild life fans hun wild life pakken aan hebben en met verrekijkers en camera's met telelenzen rond wandelen. Dan maar een kopje thee met wat lekkers erbij. Nadat we hier mee klaar waren zijn we verder op weg gegaan naar Wellington. Door het Kaitoke Regional Park (gebergte) Hoe hoger we in die bergen kwamen hoe minder het zicht werd. Het leek wel dat er een deken van mist over ons heen kwam. Gelukkig werd het aan het einde van het gebergte weer licht.
Aangekomen in Wellington eerst onze oude bak (lees oude auto) maar opruilen. Dit hebben we kunnen doen met de hulp van onze vrienden uit Omokoroa. De brand manager wist precies wat en wie we waren, dus hij had geen slecht geheugen. Ik had geen een de tijd om mijn gal nog eens te spuien vanwege de oplichterij in Auckland. Maar ja, er stond een prachtige Nissan Sunny (grote bak) op ons te wachten en er werd zelf uitleg gegeven over de verschillende knopjes in de auto.
Met onze 'nieuwe' auto naar Finnemore House gereden voor onze B&B, een prachtig Vicoriaans huis met al zijn details. Dat word dus lekker slapen, nadat we eerst nog even een hapje hebben gegeten in Newton. Dit is een kleine wijk dichtbij het B&B.
Vanochtend een heerlijk Cooked Breakfast gekregen, heerlijk weer na 2 dagen toost met Jam te hebben gegeten haha. Op weg naar de city, dit via de zeeroute gedaan in plaats van via de korte weg. Diverse keren gestopt om mooie fotos van de wilde zee te maken. Er was ook een Ataturk memorial, dus dat moesten we dan ook maar eens even gaan bekijken. Dit was weer een hele klim maar het blijkt dat we toch aardig conditie opbouwen. Aangekomen in de City of Wellington de auto geparkeerd bij winkelcentrum New World. Daar even een paar boodschappen gedaan en op pad. Langs het Te Papa museum geweest, maar toch maar niet naar binnen gegaan want dit zou ons de hele dag kosten. Langs de Uni gelopen en daar mooie Art op de straten tegen gekomen. Op weg naar de Cabel Car, deze was niet zo imposant als die in San Francisco maar toch ook wel weer erg leuk. Bij de Botanisch tuin uitgestapt maar vanwege regen maar eerst in het Cable Car museum geweest. Hier video gekeken waar verteld werd over het ontstaan en uit het straatbeeld halen van de Cable car. Het weer was te slecht om nog even door de Botanisch tuin te lopen. Dus maar weer terug naar beneden en op zoek naar het Parlementsgebouw van de regering. Daar aangekomen hingen de vlagen van NZ en Zuid Afrika, het SA Cricket team was hier op bezoek. Na een beveiliging check (het leek Schiphol wel) mochten we naar binnen en wachten we op de gids die ons om 4 uur door het gebouw looste. Erg leuk! Click op de link voor meer info http://www.parliament.nz/en-NZ/AboutParl/HstBldgs/Buildings/
Het is nu alweer bijna 21 uur, op tijd naar bed omdat we morgen op half 8 op de Ferry naar Picton moeten. Met een hopelijk wat rustige water dan we vandaag hebben gezien. Het schijnt aan de andere kant beter weer te zijn dan hier. Dus hopelijk met een beetje zon naar het Abel Tasman Park.
Word vervolgd!
Het is net of ook ik de reis een beetje meemaak met jullie uitgebreide verhalen en foto's, erg leuk!
Wat een gedoe zeg van de telkens geblokkeerde kaart! Te gek voor woorden!
Veel plezier nog.
Kus van ons :)